Ryż z czerwoną cebulą | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Ryż z czerwoną cebulą

16 września 2013, dodał: snoove
Artykuł zewnętrzny

Składniki

1 łyżka oleju roślinnego
1 czerwona cebula, drobno posiekana
200 g (1 szklanka) długoziarnistego białego ryżu
1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu
500 ml (2 szklanki) bulionu z kurczaka

Przygotowanie

Rozgrzać olej w rondlu na średnim ogniu i podsmażyć na nim cebulę,
aż będzie prawie miękka. Dodać ryż i kontynuować smażenie,
aż ryż pokryje się olejem. Gdy cebula zmięknie zupełnie,
a ryż się lekko przysmaży, doprawić pieprzem i dodać bulion.
Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do minimum,
przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.

file1376563303



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...