Ryba imbirowa

30 czerwca 2011, dodał: anexa
Artykuł zewnętrzny

0,5 kg ryby mrożonej

2 jajka, mleko, mąka, sól, imbir, olej

Rybę lekko rozmrozić np. w mikrofali, pokroić w kawałki wielkości kęsów. Przygotować ciasto jak na naleśniki- 2 jajka, trochę mleka, 1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru. ciasto powinno mieć konsystencję gęstszą niż na naleśniki aby „nie zjeżdżało z ryby”. Kawałki ryby kolejno wkładać do ciasta i kłaść na gorącą patelnię z rozgrzanym olejem. Smażyć na złoto z obu stron. Podawać rybkę  na gorąco bądź zimną np z chrzanem z tartym jabłkiem i cytryną.

file1309469435



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...