Ryba duszona w jarzynach

14 lutego 2011, dodał: Barbara
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 4 filety z dorsza,
  • 2 cebule,
  • 1 marchewka,
  • seler,
  • 1 strąk papryki,
  • 2 pomidory,
  • 2 duże pory,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • sól, pieprz,
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • szczypta papryki mielonej ostrej,
  • rosół z kostki do podlania.

2 posiekane drobno cebule dusić w 2 łyżkach oliwy, obrać i utrzeć na tarce marchewkę i seler. Pokroić w paski strąk papryki, 2 pomidory i 2 duże pory. Dodać do cebuli, podlać rosołem z kostki, gotować 10 minut. Rozmrożone 4 filety z dorsza pokroić na kawałki, ułożyć na jarzynach i gotować ( nie mieszając) 20 minut. Po ugotowaniu zamieszać, doprawić pieprzem, solą, ostrą papryką w proszku i łyżką przecieru pomidorowego. Potrawa powinna być dość gęsta. Podać ją do świeżych ziemniaków, posypanych koperkiem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz