Ruloniki szparagowe z wołowiną

11 września 2013, dodał: outside
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 300 gram polędwicy wołowej
– 2 pęczki szparagów
– 300 gram zielonego groszku
– 1 łyżka sosu sojowego
– olej do smażenia
– pieprz

Mięso pokroić w cienkie plastry wzdłuż włókien i lekko posypać świeżo zmielonym pieprzem, skropić odrobina sosu sojowego. Szparagi pokroić tak, aby ich długość była troszkę większa od szerokości plastrów wołowiny. Szparagi obgotować chwilkę w lekko osolonej wodzie, brać po 3-4 szparagi, owijać plastrem wołowiny, spiąć wykałaczką. Rozgrzać patelnię, wlać łyżkę oleju, obsmażyć krótko zielony groszek, osolić i wyłożyć na półmisek. Na tej samej patelni usmażyć mięso ze szparagami, polewając je lekko sosem sojowym, usmażone ruloniki wyłożyć na groszek, podawać od razu.



FORUM - bieżące dyskusje

Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...
Jesienna wyprzedaż ubrań
Na olx jest ciągle tanio, warto tam zajrzeć po nowe rzeczy, bo nieraz...