Ruloniki szparagowe z wołowiną

11 września 2013, dodał: outside
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 300 gram polędwicy wołowej
– 2 pęczki szparagów
– 300 gram zielonego groszku
– 1 łyżka sosu sojowego
– olej do smażenia
– pieprz

Mięso pokroić w cienkie plastry wzdłuż włókien i lekko posypać świeżo zmielonym pieprzem, skropić odrobina sosu sojowego. Szparagi pokroić tak, aby ich długość była troszkę większa od szerokości plastrów wołowiny. Szparagi obgotować chwilkę w lekko osolonej wodzie, brać po 3-4 szparagi, owijać plastrem wołowiny, spiąć wykałaczką. Rozgrzać patelnię, wlać łyżkę oleju, obsmażyć krótko zielony groszek, osolić i wyłożyć na półmisek. Na tej samej patelni usmażyć mięso ze szparagami, polewając je lekko sosem sojowym, usmażone ruloniki wyłożyć na groszek, podawać od razu.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.