Ruloniki szparagowe z wołowiną

11 września 2013,
dodał: outside
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 300 gram polędwicy wołowej
– 2 pęczki szparagów
– 300 gram zielonego groszku
– 1 łyżka sosu sojowego
– olej do smażenia
– pieprz

Mięso pokroić w cienkie plastry wzdłuż włókien i lekko posypać świeżo zmielonym pieprzem, skropić odrobina sosu sojowego. Szparagi pokroić tak, aby ich długość była troszkę większa od szerokości plastrów wołowiny. Szparagi obgotować chwilkę w lekko osolonej wodzie, brać po 3-4 szparagi, owijać plastrem wołowiny, spiąć wykałaczką. Rozgrzać patelnię, wlać łyżkę oleju, obsmażyć krótko zielony groszek, osolić i wyłożyć na półmisek. Na tej samej patelni usmażyć mięso ze szparagami, polewając je lekko sosem sojowym, usmażone ruloniki wyłożyć na groszek, podawać od razu.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...