Ruloniki szparagowe z wołowiną

11 września 2013,
dodał: outside
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 300 gram polędwicy wołowej
– 2 pęczki szparagów
– 300 gram zielonego groszku
– 1 łyżka sosu sojowego
– olej do smażenia
– pieprz

Mięso pokroić w cienkie plastry wzdłuż włókien i lekko posypać świeżo zmielonym pieprzem, skropić odrobina sosu sojowego. Szparagi pokroić tak, aby ich długość była troszkę większa od szerokości plastrów wołowiny. Szparagi obgotować chwilkę w lekko osolonej wodzie, brać po 3-4 szparagi, owijać plastrem wołowiny, spiąć wykałaczką. Rozgrzać patelnię, wlać łyżkę oleju, obsmażyć krótko zielony groszek, osolić i wyłożyć na półmisek. Na tej samej patelni usmażyć mięso ze szparagami, polewając je lekko sosem sojowym, usmażone ruloniki wyłożyć na groszek, podawać od razu.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....