Rożki z ciasta francuskiego z kapustą i pieczarkami
Artykuł zewnętrzny
Jeśli mamy gotową kapustę to danie jest bardzo szybkie i proste do zrobienia . Proponuję robić je jak już mamy gotowy farsz zrobiony przy okazji gotowania czegoś innego ..
Czas : 30 minut
Składniki :
- 1 mrożone ciasto francuskie
- 8 pokrojonych w pół plasterki i usmażonych na rumiano pieczarek ( na 1 łyżce masła )
- 8 łyżek obgotowanej kiszonej kapusty
- 1 żółtko
Ciasto rozmrozić . Przeciąć na 8 części . Na każdy kawałek nałożyć łyżkę kapusty i 1/8 pieczarek .Zwinąć jak rogaliki .Posmarować ciasto żółtkiem . Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Rożki położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Piec do zarumienienia przez 20 minut . Podawać z czystym barszczem czerwonym do popicia lub do innej zupy .
nadesłane: Babciagramolka