Różki czekoladowe z kremem
Artykuł zewnętrzny
składniki:
200g czekolady deserowej lub gorzkiej
350g kremowego twarożku
3 łyżki gęstej kremówki
2 łyżki brandy
2 łyżki cukru pudru
drobno posiekana skórka z cytryny
Z papieru do pieczenia wyciąć 8 krążków o średnicy 15cm.
Uformować z nich rożki i skleić bok każdego taśmą
samoprzylepną.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić.
Łyżką nałożyć po trochu płynnej czekolady do rożków ,obracając
nimi tak,żeby równą warstwa pokryła ścianki. Włożyć na 2 minuty do
zamrażalnika.
Krem: W miseczce utrzeć twarożek ze śmietaną ,brandy,cukrem
pudrem,połączyć na koniec dodać startą skórkę cytrynową i jeszcze
raz połączyć. Krem przełożyć do szprycy i wcisnąć go do rożków.
Delikatnie zdjąć papier.