Rosół z kulkami mięsnymi

14 lutego 2010, dodał: ag-ness
Artykuł zewnętrzny

składniki:

włoszczyzna

– udko z kurczaka lub  łopatka wieprzowa

– kostka rosołowa

– pół kilo mielonego wołowo-wieprzowe

– pieprz i vegeta

– białko do mięsa

– natka pietruszki

przygotowanie:

Ugotować rosół z warzywami i łopatką lub udkiem, marchewkę najlepiej pokroić w talarki lub zetrzeć na tarce, pora również posiekać (nie wkładać całego do zupy) dodać kostkę rosołową, kulki mięsne formować z ulubionymi przyprawami i wyłącznie z białkiem jajka oraz tartą bułką (około 2 łyżek). Na koniec przyprawić do smaku.

file1266167935

Zobacz również:

  1. Barszcz biały z pulpecikami
  2. Ogórkowa z pulpecikami
  3. Makaron z pulpecikami
  4. Kociołek meksykański z pulpecikami