Roladki z łososia i awokado | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Roladki z łososia i awokado

18 października 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

składniki:

400 gram wędzonego łososia
200 gram norweskich krewetek
2 awokado
garść liści rukoli
100 gram majonezu
sok z połówki cytryny
sól, pieprz cytrynowy
tabasco

Awokado obrane, pokroić na centymetrowe kawałki, skropić sokiem z cytryny. Krewetki ugotować, zahartować zimną wodą i pokroić na kawałki, dodać awokado i połączyć z majonezem. Posolić, przyprawić tabasco i pieprzem. Przygotować 6 kawałków folii żywnościowej lub aluminiowej, na każdym ułożyć prostokąt z dwóch plastrów łososia. Na płaty ryby nakładać obficie krewetkową masę i zwinąć roladę. Schładzać w lodówce minimum 30 minut. Liście rukoli zblanszować, udekorować nim roladki. Przed podaniem posypać kawałeczkami awokado z cytryną.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Najpopularniejsi autorzy ostatnich …
Zachwycił mnie Michał Śmielak. Jego znakomite thrillery pochłaniam z wypiekami na twarzy.
Kasowanie negatywnych opinii
To prawda. Klient czy użytkownik, który jest zadowolony z usług, produktów, obsługi przyjmuje...
Dane w chmurze
Trzymam prywatne pliki w chmurze. W pracy póki co mamy dostęp do...
Woda z dystrybutora
Może lepiej byłoby założyć w pomieszczeniu socjalnym filtr na kranówkę i zamiast dokupywać baniaczki,...