Musztardowe roladki z indyka

9 października 2012, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • Filet z indyka 80 dag
  • Musztarda  1/2  słoika
  • Olej 3 łyżki
  • Rosół z kury w kostce
  • Ogórki konserwowe 4 szt
  • Cebula 2 szt
  • Margaryna 2 łyżki
  • Mąka 1 łyżka
  • Sól
  • Pieprz

Ogórki kroimy w małą kostkę, mieszamy z musztardą. Mięso kroimy w plastry, każdy plaster lekko rozbijamy. Posypujemy solą i pieprzem i smarujemy łyżką farszu. Zwijamy i spinamy wykałaczkami. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Podlewamy rosołem i dusimy około 15 minut.

Cebulę kroimy w grubą kostkę, smażymy na margarynie. Podlewamy rosołem i dusimy około 10 minut. Sos zagęszczamy mąką wymieszaną z odrobiną wody. Roladki wykładamy na talerz, polewamy sosem cebulowym.

file1316268940



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Kserostomia - suchość w ustach
Kserostomia jest to – potocznie mówiąc - uczucie suchości w jamie ustnej, powstałe...
Zaburzenia osobowości
Zaburzenia osobowości można leczyć. Wiele z osób, które na nie cierpią, po otrzymaniu odpowiedniej...
Panga - czy warto ją jeść?
Panga, ze względu na niską wartość odżywczą oraz wysoki stopień zanieczyszczenia, nie jest rybą...
Emocjonalna huśtawka w związku
Nieustanna huśtawka emocjonalna może prowadzić do permanentnego obniżenia nastroju, stresu, lęku, a nawet...