Rissotto w 30 minut
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
ryż 40 dag
papryka kolorowa 1,5 sztuki
kukurydza konserwowa 1 puszka
mortadela 30 dag
cebula 1 sztuka
natka pietruszki 1/2 pęczka
bulion 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Ryż opłukać i ugotować na sypko w osolonej wodzie. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w średnią kostkę. Cebulę pokroić w piórka i przesmażyć na oleju. Dodać pokrojoną w kostkę wędlinę i paprykę. Dusić do pół miękkości papryki. Dodać ryż. Podlać bulionem i dusić na małym ogniu 10 – 15 minut. Dodać kukurydzę i posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem do smaku.