Risotto z kurkami

3 czerwca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Risotto z kurkami – dieta ryżowa

Składniki:
grzyby kurki
6 łyżek niesolonego mleka
4 cebule
10 ząbków czosnku
1 szklanka ryżu
5 szklanek bulionu warzywnego
2 łyżki startego parmezanu
1 pęczek młodej cebuli
oliwa z oliwek np. truflowa lub czosnkowa.

Przygotowanie:
Na 5 łyżek rozgrzanego masła wrzucić posiekaną cebulę i czosnek. Smażyć około 2 min. po czym dodać posiekane trzony kurek. Smażyć około 1 min., doprawić do smaku solą i wymieszać razem z ryżem. Następnie wlać 1 szklankę bulionu i cały czas mieszając trzymać na ogniu do momentu, aż ryż wchłonie cały płyn, po czym znowu wlać 1 szklankę bulionu i powtarzać czynność do skończenia się bulionu. Gdy wypruje już cały płyn dodać resztę masła oraz ser. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Kurkami (blanszowanymi) posypać risotto po rozłożeniu na talerze. Udekorować młodą cebulką i skropić oliwą.



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...