Relish z cukinii

21 września 2010, dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Pasuje do mięsa pieczonego oraz duszonej ryby.

Składniki: 1 kg małych cukinii, 4 cebule, 5 ząbków czosnku, 1 łyżka oleju chilli, 200 ml octu bianco, 80 g brązowego cukru, szczypta pieprzu, 1/4 łyżeczki soli, 1 łyżka posiekanego rozmarynu.

Przygotowanie: cukinię umyć, oczyścić i zetrzeć na tarce. Obrać cebulę i czosnek i pokroić w małą kostkę. W duzym rondlu rozgrzać olej i zeszklić cebulę i czosnek. Dodać cukinię, krótko poddusić. Doprawić do smaku octem, cukrem, pieprzem i solą. Wymieszać. Dusić na małym ogniu ok. 20 minut. Cały czas mieszać. Dodać rozmaryn. Wymieszać. Mozna wsadzić do słoików.

file1285086669



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Lampy solne
Czy są jakieś przeciwwzskazania do użytkowania takiej lampy?
Uszkodzony telefon - naprawa samemu…
Niedawno wymieniłam sobie obudowę sama. Kupiłam klej, którego używa się w serwisach - kilkanaście...
Depilacja laserowa - czy skuteczna?
Ale tak całkowicie bezbolesny jest z tą głowicą? Nawet w momentach strzałów?
pielęgnacja biustu
Na szczęście w tej okolicy zimna woda nie sprawia, że chce się krzyczeć...