Relish z cukinii

Avatar photo
21 września 2010,
dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Pasuje do mięsa pieczonego oraz duszonej ryby.

Składniki: 1 kg małych cukinii, 4 cebule, 5 ząbków czosnku, 1 łyżka oleju chilli, 200 ml octu bianco, 80 g brązowego cukru, szczypta pieprzu, 1/4 łyżeczki soli, 1 łyżka posiekanego rozmarynu.

Przygotowanie: cukinię umyć, oczyścić i zetrzeć na tarce. Obrać cebulę i czosnek i pokroić w małą kostkę. W duzym rondlu rozgrzać olej i zeszklić cebulę i czosnek. Dodać cukinię, krótko poddusić. Doprawić do smaku octem, cukrem, pieprzem i solą. Wymieszać. Dusić na małym ogniu ok. 20 minut. Cały czas mieszać. Dodać rozmaryn. Wymieszać. Mozna wsadzić do słoików.

file1285086669



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...