Racuszki z dyni i cukinii
Artykuł zewnętrzny
składniki:
¼ obranej i oczyszczonej dyni
1 oczyszczona z nasion cukinia
2 jajka
100 g mąki pszennej
80 g pestek dyni
Kilka gałązek świeżego koperku
2 ząbki czosnku
Olej słonecznikowy do smażenia
250 g jogurtu greckiego
50 g kiełków groszku szparagowego
1 cytryna
Sól, pieprz czarny Prymat do smaku
Dynię i cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, oprószyć solą, chwilę odczekać, a następnie odcisnąć zbędną wodę. Dodać jajka, mąkę, pestki dyni oraz posiekany czosnek i koperek, wszystkie składniki dokładnie połączyć i doprawić do smaku.
Na gorącej oliwie usmażyć okrągłe racuszki, a następnie ułożyć je na talerzach i podawać z kiełkami, greckim jogurtem, czerwonym kawiorem oraz cząstką cytryny.
źródło: www.prymat.pl