Racuchy z jabłkiem i cynamonem

4 lutego 2010,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Mieszamy pół kostki drożdży, szklankę letniego mleka, 2 łyżki cukru i 3 łyżki mąki, odstawiamy. Między czasie obieramy 2 jabłka, kroimy w plasterki, układamy na talerzu, posypujemy cukrem i cynamonem. Do ciasta dodajemy 1 jajko, szkalnkę mleka, 2,5 szkalnki mąki i cukier waniliowy, delikatnie mieszamy i odstawiamy znowu na chwilę. Gotowe ciasto nakładamy łyżką na rozgrzany tłuszcz, następnie układamy kawałki jabłka i przykrywamy wartswą ciasta. Smażymy z obu stron, aż się zrumienią. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.

file1265282250



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...