Racuchy z jabłkiem i cynamonem

4 lutego 2010,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Mieszamy pół kostki drożdży, szklankę letniego mleka, 2 łyżki cukru i 3 łyżki mąki, odstawiamy. Między czasie obieramy 2 jabłka, kroimy w plasterki, układamy na talerzu, posypujemy cukrem i cynamonem. Do ciasta dodajemy 1 jajko, szkalnkę mleka, 2,5 szkalnki mąki i cukier waniliowy, delikatnie mieszamy i odstawiamy znowu na chwilę. Gotowe ciasto nakładamy łyżką na rozgrzany tłuszcz, następnie układamy kawałki jabłka i przykrywamy wartswą ciasta. Smażymy z obu stron, aż się zrumienią. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.

file1265282250



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...