Racuchy z brzoskwiniami i wiórkami kokosowymi

20 lipca 2011,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Składniki :

5 połówek brzoskwiń z syropu + 2 do dekoracji
2 jajka
1 szklanka śmietany
szczypta soli
3 łyżki cukru + cukier do posypania
1 1/2 szklanki mąki
1/2 łyżeczki aromatu waniliowego ( lub cukier waniliowy )
1 łyżeczka proszku do pieczenia
5 dag wiórek kokosowych
olej do smażenia
bita śmietana

Żółtka zmieszać ze śmietaną, proszkiem do pieczenia, aromatem waniliowym, mąką , szczyptą soli , wiórkami kokosowymi. Dodać ubitą z cukrem pianę z białek . Wymieszać. Włożyć odsączone i pokrojone w paseczki brzoskwinie .Delikatnie zamieszać. Na patelni rozgrzać olej. Kłaść łyżką porcje ciasta i smażyć na rumiano z obu stron . Podawać posypane cukrem, wiórkami kokosowymi ( mogą być barwione ) i udekorowane pozostałymi brzoskwiniami.
Osobno podać bitą śmietanę.
Ja dodaję aromat waniliowy (nie olejek), ale jak ktoś nie ma to można dać cukier waniliowy.




FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.