Racuchy jabłkowo-kokosowe

31 maja 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo smaczne, proste racuszki z jabłkami, wzbogacone dodatkowo smakiem wiórek kokosowych.

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 1 szklanka zsiadłego mleka
  • ¾ szklanki mąki
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1 łyżka cukru
  • ½ szklanki wiórek kokosowych
  • 2 duże jabłka
  • olej do smażenia

Wymieszać dobrze mleko, jajko, mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cieniutkie plasterki. Dodać do ciasta razem z wiórkami kokosowymi. Wymieszać. Na patelni rozgrzać olej . Na gorący kłaść porcję ciasta (tak mniej więcej objętość nie pełnej łyżki wazowej do zupy). Smażyć na rumiano z obu stron ostrożnie przewracając łopatką.
Podawać lekko przestudzone z kwaśną śmietaną i cukrem.

Z tej porcji wychodzi ok. 12 sztuk racuchów.




Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Masaż ultradźwiękowy
Masażer ultradźwiękowy może być skutecznym narzędziem w walce z różnymi problemami skórnymi, takimi...
Wąskie biodra a styl ubierania się…
Zamaskowanie wąskich bioder za pomocą spodni wcale nie jest trudne! Wystarczy wybrać szerokie jeansy...
Wazelina zamiast odżywki do rzęs?
Jak najbardziej można używać wazeliny zamiast odżywki do rzęs.Ten powszechnie stosowany kosmetyk zmiękczający skutecznie...
Przesilenie wiosenne jak z nim sobi…
Spędzajmy aktywnie czas na świeżym powietrzu To jeden z najważniejszych neuroprzekaźników przyczyniający się do lepszej...