Sos kalarepkowy do jajek i ziemniaków | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Sos kalarepkowy do jajek i ziemniaków

18 lipca 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Doskonały np. do jajek na twardo i młodych ziemniaków

Czas : 30 minut

Składniki :

1/2 dużej kalarepki

2 łyżki masła

szczypta soli

szczypta cukru

1,5 szklanki wody

3 łyżki śmietanki do kawy

3 łyżki pokrojonego koperku

Obrać kalarepkę i pokroić w kostkę . Zalać wodą .Dodać szczyptę soli , cukru i masło. Gotować 20 minut . Wsypać śmietankę .Zmiksować w malakserze na puszysty krem .

Podawać posypując sos już na talerzu koprem .

file1311015536



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Złomowanie auta
Dziś jest takie zapotrzebowanie na tanie auta że warto je sprzedać całe, np. dla początkującego...
tworzymy opowiadanie - zabawa
.....ale ona natychmiast zaczęła szukać sobie kolejnego męża. ..
Parkiet - trudny wybór
A nie lepsze drewno bez lakieru...?
Oryginalne produkty z Anglii
Poza tym za daleki transport też się płaci wyższą cenę produktów....