Pulpety drobiowe w sosie koperkowym

11 stycznia 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Z reguły wszyscy lubią delikatne pulpety we wszelkich sosach.

Czas :30 minut

Składniki :

  • 30 dag mielonego z drobiu
  • 1 jajko
  • 1/4 szklanki pokrojonego koperku
  • 2 łyżki masła
  • mąka
  • 2 szklanki rosołu drobiowego z kostki
  • 1/4 szklanki słodkiej śmietanki
  • 1 serek topiony kremowy ( 10 dag )
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz mielony

Wymieszać mięso z jajkiem  , bułka tartą .Posolić .Dodać odrobinę pieprzu mielonego. Uformować  8 pulpecików .i obtoczyć w mące . Gotować w rosole 20 minut . Wyjąć łyżką cedzakową. W małym garnuszku roztopić masło , wsypać koperek i chwilę smażyć mieszając . Zasypać 2 łyżkami mąki . Zamieszać . Rozprowadzić rosołem w którym gotowały się pulpety ( ok. 1 szklanki )  i śmietanką . Włożyć serek i ogrzewać aż się  roztopi. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, szczyptą soli i cukru. Włożyć pulpety i podgrzać .

Podawać z ziemniakami z wody lub ryżem .

file1294782241



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz