Przekąska z fasolki szparagowej
Artykuł zewnętrzny
Czas : od 10-40 minut ( zależy czy fasolkę się gotuje , czy używa takiej z puszki )
Składniki :
- 20 fasolek szparagowych żółtych
- 20 fasolek szparagowych zielonych
- 8 plasterków wędzonki
- 8 plasterków sera Camembert z pieprzem
- sól
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka oliwy
Z fasolek poobcinać końcówki . Ugotować w osolonej wodzie do miękkości . Odcedzić . Zebrać po 5 fasolek ( w jednym kolorze ) w pęczek . Owinąć w plasterek wędzonki razem z kawałkiem Camembert .Na patelni rozgrzać masło i olej . Obsmażyć na pakieciki , aż wędzonka się zarumieni a ser lekko zmięknie. Podawać na ciepło .
Oczywiście można użyć fasolki w całości konserwowej .Wystarczy ją wtedy tylko odsączyć .Wtedy to jest przekąska błyskawiczna.