URODA I ZDROWIE

Przekąska z fasolki szparagowej

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka

Czas : od 10-40 minut ( zależy czy fasolkę się gotuje , czy używa takiej z puszki )

Składniki :

  • 20 fasolek szparagowych żółtych
  • 20 fasolek szparagowych zielonych
  • 8 plasterków wędzonki
  • 8 plasterków sera Camembert z pieprzem
  • sól
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oliwy

Z fasolek poobcinać końcówki . Ugotować w osolonej wodzie do miękkości . Odcedzić . Zebrać po 5 fasolek ( w jednym kolorze ) w pęczek . Owinąć w plasterek wędzonki razem z kawałkiem Camembert .Na patelni rozgrzać masło i olej . Obsmażyć na pakieciki , aż wędzonka się zarumieni a ser lekko zmięknie. Podawać na ciepło .

Oczywiście można użyć fasolki w całości konserwowej .Wystarczy ją wtedy tylko odsączyć .Wtedy to jest przekąska błyskawiczna.



loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

kłujący ból brzucha
Problemy z trawieniem, problemy z wątrobą skutecznie leczy Hepeel (https://www.centrumhomeopatii.pl/product/details/heel-hepeel-n-tabl-podj-50-tabl.html). Lek homeopatyczny, bezpieczny...
Dziecko moczy się w nocy
Dziecko może moczyć się w nocy z różnych powodów, zwykle to jest stres,...
Przeziębienie i grypa-domowe sposob…
Tran do picia, tran w kapsułkach, albo Tranvit z czosnkiem. Wiele jest produktów...
Kosmetyki do stóp
Ja lubię krem wiesiołkowy - polski Gal w apteki. Krem nie jest przeznaczony...