Przekąska z fasolki szparagowej

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Czas : od 10-40 minut ( zależy czy fasolkę się gotuje , czy używa takiej z puszki )

Składniki :

  • 20 fasolek szparagowych żółtych
  • 20 fasolek szparagowych zielonych
  • 8 plasterków wędzonki
  • 8 plasterków sera Camembert z pieprzem
  • sól
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oliwy

Z fasolek poobcinać końcówki . Ugotować w osolonej wodzie do miękkości . Odcedzić . Zebrać po 5 fasolek ( w jednym kolorze ) w pęczek . Owinąć w plasterek wędzonki razem z kawałkiem Camembert .Na patelni rozgrzać masło i olej . Obsmażyć na pakieciki , aż wędzonka się zarumieni a ser lekko zmięknie. Podawać na ciepło .

Oczywiście można użyć fasolki w całości konserwowej .Wystarczy ją wtedy tylko odsączyć .Wtedy to jest przekąska błyskawiczna.