Cieciorka pieczona – szybka przekąska

7 marca 2013, dodał: milady
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 puszka cieciorki Bonduelle
  • olej rzepakowy
  • mix przypraw swoich ulubionych: ja dałam: sól morska, papryka słodka i ostra, przyprawa 5 smaków, curry.  

Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni i ustawiamy termoobieg. Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Na ręcznik papierowy wysypujemy cieciorkę, przykrywamy drugim ręcznikiem i delikatnie pocieramy, aby  łupinki poodchodziły od ziaren.
Wysypujemy cieciorkę na blachę, polewamy olejem i posypujemy przyprawami -mieszamy rękami rozkładając ją równomiernie.
Pieczemy ok. 20-30 min (zależy od piekarnika), aż nabierze złoto-brązowego koloru i zrobi się chrupiąca.

file1362639287