Cieciorka pieczona – szybka przekąska

7 marca 2013,
dodał: milady
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 puszka cieciorki Bonduelle
  • olej rzepakowy
  • mix przypraw swoich ulubionych: ja dałam: sól morska, papryka słodka i ostra, przyprawa 5 smaków, curry.  

Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni i ustawiamy termoobieg. Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Na ręcznik papierowy wysypujemy cieciorkę, przykrywamy drugim ręcznikiem i delikatnie pocieramy, aby  łupinki poodchodziły od ziaren.
Wysypujemy cieciorkę na blachę, polewamy olejem i posypujemy przyprawami -mieszamy rękami rozkładając ją równomiernie.
Pieczemy ok. 20-30 min (zależy od piekarnika), aż nabierze złoto-brązowego koloru i zrobi się chrupiąca.

file1362639287



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....