Cieciorka pieczona – szybka przekąska | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Cieciorka pieczona – szybka przekąska

7 marca 2013, dodał: milady
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 puszka cieciorki Bonduelle
  • olej rzepakowy
  • mix przypraw swoich ulubionych: ja dałam: sól morska, papryka słodka i ostra, przyprawa 5 smaków, curry.  

Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni i ustawiamy termoobieg. Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Na ręcznik papierowy wysypujemy cieciorkę, przykrywamy drugim ręcznikiem i delikatnie pocieramy, aby  łupinki poodchodziły od ziaren.
Wysypujemy cieciorkę na blachę, polewamy olejem i posypujemy przyprawami -mieszamy rękami rozkładając ją równomiernie.
Pieczemy ok. 20-30 min (zależy od piekarnika), aż nabierze złoto-brązowego koloru i zrobi się chrupiąca.

file1362639287



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...