Polędwiczki wieprzowe z suszonymi pomidorami

26 października 2018, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: łatwe

Poledwiczki wieprzowe z pomidorami 0

Składniki:

– 2 polędwiczki wieprzowe,
– mały słoik suszonych pomidorów,
– opakowanie przyprawy do mięsa wieprzowego
– 200 g mrożonego szpinaku,
– szklanka śmietany UHT 30%,
– szczypta suszonego oregano,
– olej do smażenia.

Przygotowanie:

1.Polędwiczki oczyść z błon, na środku przekrój je na pół. W każdej części mięsa zrób nacięcie cienkim nożem. Powinny powstać cztery porcje mięsa.
2.Każdy z kawałków dopraw przyprawą, aby mięso było aromatyczne.
3.Rozmrożony szpinak odcedź z wody. Pomidory pokrój na niewielkie kawałki i zmieszaj razem ze szpinakiem.
4.Polędwiczki nafaszeruj przygotowanym nadzieniem.
5.Mięso smaż na patelni z każdej ze stron, potem ułóż je w naczyniu żaroodpornym. Piecz 20 minut w temperaturze 160°C.
6.Na tej samej patelni podsmaż oregano. Następnie wlej do niego śmietankę i gotuj do zagęszczenia. Pokrojone w plastry mięso serwuj w duecie z sosem.
7.Do polędwiczek możesz podać smażone ziemniaki.

 

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...