URODA I ZDROWIE

Polędwiczki wieprzowe z suszonymi pomidorami

26 października 2018, dodał: Redakcja

Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: łatwe

Poledwiczki wieprzowe z pomidorami 0

Składniki:

– 2 polędwiczki wieprzowe,
– mały słoik suszonych pomidorów,
– opakowanie przyprawy do mięsa wieprzowego
– 200 g mrożonego szpinaku,
– szklanka śmietany UHT 30%,
– szczypta suszonego oregano,
– olej do smażenia.

Przygotowanie:

1.Polędwiczki oczyść z błon, na środku przekrój je na pół. W każdej części mięsa zrób nacięcie cienkim nożem. Powinny powstać cztery porcje mięsa.
2.Każdy z kawałków dopraw przyprawą, aby mięso było aromatyczne.
3.Rozmrożony szpinak odcedź z wody. Pomidory pokrój na niewielkie kawałki i zmieszaj razem ze szpinakiem.
4.Polędwiczki nafaszeruj przygotowanym nadzieniem.
5.Mięso smaż na patelni z każdej ze stron, potem ułóż je w naczyniu żaroodpornym. Piecz 20 minut w temperaturze 160°C.
6.Na tej samej patelni podsmaż oregano. Następnie wlej do niego śmietankę i gotuj do zagęszczenia. Pokrojone w plastry mięso serwuj w duecie z sosem.
7.Do polędwiczek możesz podać smażone ziemniaki.

 

 

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Blizna po operacji
Blizna po operacji na pewno wymaga odpowiedniej pielęgnacji. Nie ma się co oszukiwać...
Jak rozwijać pracowników
To oczywiste, że najlepiej wysyłać pracowników na regularne szkolenia, które podniosą ich kwalifikację,...
Spadek - ile podatku się płaci?
To wszystko zależy od wielu czynników i nie jest takie proste jak się może...
Odpoczynek
Dla mnie najlepszy wypoczynek to z moim mężem i dziećmi nad Bałtykiem....