Polędwiczki wieprzowe z suszonymi pomidorami

26 października 2018,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: łatwe

Poledwiczki wieprzowe z pomidorami 0

Składniki:

– 2 polędwiczki wieprzowe,
– mały słoik suszonych pomidorów,
– opakowanie przyprawy do mięsa wieprzowego
– 200 g mrożonego szpinaku,
– szklanka śmietany UHT 30%,
– szczypta suszonego oregano,
– olej do smażenia.

Przygotowanie:

1.Polędwiczki oczyść z błon, na środku przekrój je na pół. W każdej części mięsa zrób nacięcie cienkim nożem. Powinny powstać cztery porcje mięsa.
2.Każdy z kawałków dopraw przyprawą, aby mięso było aromatyczne.
3.Rozmrożony szpinak odcedź z wody. Pomidory pokrój na niewielkie kawałki i zmieszaj razem ze szpinakiem.
4.Polędwiczki nafaszeruj przygotowanym nadzieniem.
5.Mięso smaż na patelni z każdej ze stron, potem ułóż je w naczyniu żaroodpornym. Piecz 20 minut w temperaturze 160°C.
6.Na tej samej patelni podsmaż oregano. Następnie wlej do niego śmietankę i gotuj do zagęszczenia. Pokrojone w plastry mięso serwuj w duecie z sosem.
7.Do polędwiczek możesz podać smażone ziemniaki.

 

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...