Placek z czereśniami

29 czerwca 2012, dodał: doowa
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

500 g czereśni bez pestek
4 jaja
3/4 szklanki cukru
1,5 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki oleju
cukier puder do posypania- u mnie cukier puder waniliowy własnej produkcji
tłuszcz i bułka tarta do formy

Czereśnie wydrylować.
Formę albo małą tortownicę albo długą taką pasztetówkę posmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą.
Jaja wymieszać z cukrem, a następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia i wymieszać dokładnie.
Nie potrzeba używać miksera tylko dokładnie łyżką wymieszać.
Dodać do ciasta olej i jeszcze raz wymieszać.
Tak powstałe ciasto wylać do foremki a na wierzchu ułożyć owoce przyprószone mąką aby nie opadły.

Piec w 180 C przez 30 minut.
Sprawdzić patyczkiem czy upieczone.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub cukrem różanym
Ja użyłam cukru pudru waniliowego własnej produkcji.
Smacznego.

file1340975058



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz