Placek błonnikowy bez cukru | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Placek błonnikowy bez cukru

8 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

  • 2 jajka
  • 2 łyżki ksylitolu waniliowego (odnośnik)
  • 5 łyżek łuskanych pestek z dyni
  • 2 łyżki siemienia lnianego
  • 5 łyżeczek pestek ze słonecznika
  • 2 łyżeczki sezamu

Przygotowanie:

1. Żółtka jajek oddzielamy od białek

2. Żółtka miksujemy z ksylitolem waniliowym

3. Pestki z dyni oraz siemię lniane mielimy, dodajemy do masy i miksujemy

4. Pestki ze słonecznika prażymy na patelni, dodajemy do masy i mieszamy łyżką

5. Sezam dodajemy do masy i mieszamy łyżką

6. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy i mieszamy łyżką

9. Pieczemy ok. 35 minut, w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C, bez termoobiegu

 

file1425803923

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz