Pizza z salami

3 października 2012, dodał: Magda111
Artykuł zewnętrzny
  • składniki na 4 porcje

2 szklanki mąki

1 szklanka letniej wody

torebka drożdży instant

2 łyżki oliwy z oliwek

15 dag pokrojonego salami

15 dag pieczarek

2 cebule

olej do smażenia

5 dag tartego  żółtego sera

sól i pieprz

  • przepis

Mąkę mieszamy z drożdżami i szczyptą soli, mieszając wlewamy około szklankę letniej wody.Zagniatamy ciasto , dodajemy 2 łyżki oliwy  . Odstawiamy do wyrośnięcia .Gdy ciasto wyrośnie zagniatamy je  rozwałkowujemy i układamy  na  posmarowanej  tłuszczem  blasze.
Pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki smażymy na rozgrzanej oliwie.Doprawiamy solą i pieprzem.
Na wierzch pizzy nakładamy plasterki salami, a na to usmażone pieczarki z cebulą , posypujemy tartym żółtym serem.Pieczemy  około 20 minut w temp 250 st.

file1349289591



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz