Pizza Vega z grilla
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
gotowe, mrożone spody do pizzy
pieczarki lub inne grzyby
1 czerwona i żółta papryka
średnia cukinia pokrojona wzdłużnie w grube plastry
spray nonstick lub oliwa
3/4 łyżeczki soli
1 szklanka sosu lub ketchupu
1 i ¼ szklanki wędzonego sera mozzarella, startego
gotowe, mrożone spody do pizzy
pieczarki lub inne grzyby
1 czerwona i żółta papryka
średnia cukinia pokrojona wzdłużnie w grube plastry
spray nonstick lub oliwa
3/4 łyżeczki soli
1 szklanka sosu lub ketchupu
1 i ¼ szklanki wędzonego sera mozzarella, startego
Przygotowanie:
Wyciąć ciasto w kształcie prostokąta. Warzywa lekko skropić spray nonstick lub oliwą, posypać solą. Grillować, obracając, grzyby i paprykę 10 do 12 min. cukinię 8 do 10 min. Zdjąć z rusztu, pieczarki i paprykę pokroić w plastry, a cukinię w grube paski. Spody do pizzy grillować ok. 1-2 min. na jednej stronie, obracając, do czasu aż będą rumiane. Polać ciasto sosem lub ketchupem. Przybrać warzywami i serem i razem zapiec na grillu (ok. 2-3 min., aż ser się roztopi).
Wyciąć ciasto w kształcie prostokąta. Warzywa lekko skropić spray nonstick lub oliwą, posypać solą. Grillować, obracając, grzyby i paprykę 10 do 12 min. cukinię 8 do 10 min. Zdjąć z rusztu, pieczarki i paprykę pokroić w plastry, a cukinię w grube paski. Spody do pizzy grillować ok. 1-2 min. na jednej stronie, obracając, do czasu aż będą rumiane. Polać ciasto sosem lub ketchupem. Przybrać warzywami i serem i razem zapiec na grillu (ok. 2-3 min., aż ser się roztopi).