Pizza Vega z grilla

14 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Pizza Vega z grilla

Składniki:
gotowe, mrożone spody do pizzy
pieczarki lub inne grzyby
1 czerwona i żółta papryka
średnia cukinia pokrojona wzdłużnie w grube plastry
spray nonstick lub oliwa
3/4 łyżeczki soli
1 szklanka sosu lub ketchupu
1 i ¼ szklanki wędzonego sera mozzarella, startego
Przygotowanie:
Wyciąć ciasto w kształcie prostokąta. Warzywa lekko skropić spray nonstick lub oliwą, posypać solą. Grillować, obracając, grzyby i paprykę 10 do 12 min. cukinię 8 do 10 min. Zdjąć z rusztu, pieczarki i paprykę pokroić w plastry, a cukinię w grube paski. Spody do pizzy grillować ok. 1-2 min. na jednej stronie, obracając, do czasu aż będą rumiane. Polać ciasto sosem lub ketchupem. Przybrać warzywami i serem i razem zapiec na grillu (ok. 2-3 min., aż ser się roztopi).



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...