Pizza Vega z grilla

14 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Pizza Vega z grilla

Składniki:
gotowe, mrożone spody do pizzy
pieczarki lub inne grzyby
1 czerwona i żółta papryka
średnia cukinia pokrojona wzdłużnie w grube plastry
spray nonstick lub oliwa
3/4 łyżeczki soli
1 szklanka sosu lub ketchupu
1 i ¼ szklanki wędzonego sera mozzarella, startego
Przygotowanie:
Wyciąć ciasto w kształcie prostokąta. Warzywa lekko skropić spray nonstick lub oliwą, posypać solą. Grillować, obracając, grzyby i paprykę 10 do 12 min. cukinię 8 do 10 min. Zdjąć z rusztu, pieczarki i paprykę pokroić w plastry, a cukinię w grube paski. Spody do pizzy grillować ok. 1-2 min. na jednej stronie, obracając, do czasu aż będą rumiane. Polać ciasto sosem lub ketchupem. Przybrać warzywami i serem i razem zapiec na grillu (ok. 2-3 min., aż ser się roztopi).



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...