Pikantne kotleciki z grilla

10 maja 2017, dodał: wjosna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego

pęczek natki pietruszki

skórka otarta z połówki cytryny

2 papryczki chilli

2 ząbki czosnku

łyżeczka ziaren kminu rzymskiego

sól pieprz

 Przygotowanie:

Natkę posiekać, papryczki i czosnek  pokroić w drobną kosteczkę, kmin utrzeć w moździerzu. Wszystkie składniki wyrobić dokładnie ręką. Formować małe podłużne kotleciki. Piec na grillu ok 15 minut.

Kotleciki można podawać z zarumienioną pitą i warzywami z grilla ( bakłażan, papryka, cebula, dymka). Dobrze też pasuje sos typu tzatziki.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...