URODA I ZDROWIE

Pikantne kotleciki z grilla

10 maja 2017, dodał: wjosna

Składniki:

1/2 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego

pęczek natki pietruszki

skórka otarta z połówki cytryny

2 papryczki chilli

2 ząbki czosnku

łyżeczka ziaren kminu rzymskiego

sól pieprz

 Przygotowanie:

Natkę posiekać, papryczki i czosnek  pokroić w drobną kosteczkę, kmin utrzeć w moździerzu. Wszystkie składniki wyrobić dokładnie ręką. Formować małe podłużne kotleciki. Piec na grillu ok 15 minut.

Kotleciki można podawać z zarumienioną pitą i warzywami z grilla ( bakłażan, papryka, cebula, dymka). Dobrze też pasuje sos typu tzatziki.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Gabinet lekarski
Jeśli chodzi o profesjonalnie wyposażone gabinety ginekologiczne, to polecam Centrum Medyczne Babka Medica...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
Sama już przestałam przejmować się wirusem, bo jak zawsze jesienią mam zwykłą infekcję,...
Inicjatywa w stworzeniu trwałego zw…
Żyjemy w czasach, gdzie relacje stały się przejściowe, ludzie są rozpieszczeni i zamiast...
Sklepy dziecięce
Fajne rzeczy dziecięce i w niskich cenach są ostatnio w marketach, warto tam...