URODA I ZDROWIE

Pikantne kotleciki z grilla

10 maja 2017, dodał: wjosna

Składniki:

1/2 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego

pęczek natki pietruszki

skórka otarta z połówki cytryny

2 papryczki chilli

2 ząbki czosnku

łyżeczka ziaren kminu rzymskiego

sól pieprz

 Przygotowanie:

Natkę posiekać, papryczki i czosnek  pokroić w drobną kosteczkę, kmin utrzeć w moździerzu. Wszystkie składniki wyrobić dokładnie ręką. Formować małe podłużne kotleciki. Piec na grillu ok 15 minut.

Kotleciki można podawać z zarumienioną pitą i warzywami z grilla ( bakłażan, papryka, cebula, dymka). Dobrze też pasuje sos typu tzatziki.

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Zakupy przez internet
Oczywiście, ze robię zakupy przez internet, a to wszystko dlatego że niejednokrotnie w sieci...
komputer do grania
A ja uważam, że komputer jest lepszy do gry. Na PC jest...
drukarka z tanimi zamiennikami
Ja zawsze kupuję zamienniki do drukarki.
kawiarka
Moim zdaniem nie ma lepszej kawy niż z kawiarki :)