Pikantna zupa jarzynowa

24 marca 2010, dodał: caroline1983
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 opakowanie mrożonki chińskiej (450g)
1 szklanka poszatkowanej kapusty pekińskiej
10 kostek sojowych
1 opakowanie makaronu ryżowego wstążki
2 kostki rosołowe drobiowe
1/2 łyżeczki sosu chili lub tabasco
1 płaska łyżeczka curry
sól

Makaron ryżowy przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kostki sojowe zalać gorącą woda i odstawić na 10 minut. W garnku zagotować 1 i 1/2 litra wody, dodać kostki rosołowe oraz mrożonkę chińska. Całość doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze 10 minut. W tym czasie odcedzić kostki sojowe i pokroić w paski szerokości ok 1 cm. Do zupy dodać kapustę pekińska oraz pokrojoną kostkę sojową, przyprawić całość curry i sosem chili, gotować jeszcze 5 minut. Posolić do smaku. Odstawić z ognia, dodać przygotowany wcześniej makaron ryżowy, wymieszać. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

file1269437015



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...