Piersi z kaczki w pikantnym sosie pomarańczowym

19 lutego 2010, dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

To mój debiut,ale polecam, bo piersi wyszły wyśmienite.

    • 2 piersi z kaczki (około 70 dkg)
    • sól
    • 1/2 łyżeczki cukru
    • pieprz cytrynowy
    • ostra papryka
    • 1/2 litra soku pomarańczowego bez cukru 100% + 1/2 szklanki, lub sok z 4-5 dużych pomarańczy
    • 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej

    Piersi umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem,naciąć skórkę w krateczkę,posolić, natrzeć papryką i posypać pieprzem.
    Odstawić do lodówki na 1 godzinę,rozgrzać patelnię teflonową,ułożyć piersi nadkrojoną skórką do dołu.
    Smażyć na złoty kolor na średnim ogniu,aż piersi się zrumienią i puszczą tłuszczyk,wlać 1/2 litra soku pomarańczowego,dusić pod przykryciem około 20 min.,wyjąć na półmisek,
    Mąkę ziemniaczaną rozrobić w 1/2 szklanki soku pomarańczowego,wlać do sosu,zagotować aż sos zgęstnieje.
    Przyprawić solą i pieprzem cytrynowym,piersi pokroić i polać sosem.
    Smacznego.

    // <![CDATA[// <![CDATA[
    var nsix_params = new Object();
    nsix_params.fcolor = '#FF6600′;//
    nsix_params.adareas = [’intertext’];//
    document.write(”);
    // ]]>

      file1266586554



      FORUM - bieżące dyskusje

      zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
      "Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
      Outlet - Promocje
      Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
      Jaki odkurzacz
      Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
      Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
      Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...