Pierś z indyka po myśliwsku

19 lutego 2010, dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

60 dkg piersi z indyka
2 ząbki czosnku
4 ziarna jałowca
1 łyżeczka estragonu
1/2 łyżeczki ostrej papryki
2 łyżki oliwy z oliwek
pieprz
sól
kilka plasterków suszonych pomidorów
1 duża cebula
1 szklanka bulionu warzywnego(200 ml)

Czosnek zmiażdżyć,wymieszać z solą ,utłuczonym jałowcem,estragonem,papryką solą,pieprzem.dodać oliwę z oliwek.Pierś umyć, wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem,pokroić  w kostkę.
Ułożyć w miseczce i zalać bejcą,przewrócić kilka razy,odstawić na 3 godziny do lodówki.
Na rozgrzaną patelnie wyłożyć odsączoną na sitku pierś z indyka,smażyć aż ładnie się zrumieni,pod koniec dodać drobno posiekaną cebulę i drobniutko pokrojone suszone pomidory.
Mięsko podlać bulionem,dusić na małym ogniu około 15 min,doprawić pieprzem.

Smacznego.

file1266582757



FORUM - bieżące dyskusje

Inhalacje
Jesteśmy w końcu po leczeniu i mam nadzieję, że w to już naprawdę koniec...
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Co do leczenia kanałowego zębów mam nieco wątpliwości czy aby powinno się...
Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.