URODA I ZDROWIE

Pierś z indyka faszerowana brokułami

13 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega

składniki:

kg piersi z indyka
40 gram masła
1/2 litra bulionu drobiowego
500 gram brokułów gotowanych al dente
200 gram gotowanej szynki w kawałku
2 łyżki oleju
2 cebule
jajo
125 gram śmietany
łyżka świeżego tymianku
sól, pieprz

Nożem wyciąć w piersi indyka kieszonkę, natrzeć wewnątrz i zewnątrz sola i pieprzem. Posiekaną cebulę zeszklić na oleju, wbić jajko, zamieszać, dodać pokrojoną w kostkę szynkę, brokuły i tymianek. Smażyć na małym ogniu, mieszając. Doprawić sola i pieprzem. Farsz umieścić w kieszeni indyka, otwór zaszyć bawełnianą nicią.Mięso zrumienić na maśle, przełożyć do brytfanki, wstawić do piekarnika na 180 stopni C, po 20 minutach podlać bulionem. Piec godzinę, owinąć w folię aby pierś nie wystygła. Sos z pieczenia wymieszać ze śmietaną i chwilkę gotować, pierś z indyka usunąć z folii, pokroić w plastry, polać sosem śmietanowym, udekorować ziołami.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Gdy pies boi się wystrzałów
Czasem pies był ofiarą postrzału, i dlatego się boi, sąsiad miał psa, który...
Złoty pierścionek.
Ja lubię białe złoto, bez kamieni, wystarczy jakiś efektowny wzór samego metalu
żłobek a korzystanie z nocniczka
Ale co innego w domu, a co innego wśród obcych osób, znam przypadki...
Lubrykanty a zajście w ciążę
Jak są problemy to każde wytłumaczenie jest dobre ale niekoniecznie trafne. Lepiej chyba...