Pierś z indyka faszerowana brokułami

13 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

kg piersi z indyka
40 gram masła
1/2 litra bulionu drobiowego
500 gram brokułów gotowanych al dente
200 gram gotowanej szynki w kawałku
2 łyżki oleju
2 cebule
jajo
125 gram śmietany
łyżka świeżego tymianku
sól, pieprz

Nożem wyciąć w piersi indyka kieszonkę, natrzeć wewnątrz i zewnątrz sola i pieprzem. Posiekaną cebulę zeszklić na oleju, wbić jajko, zamieszać, dodać pokrojoną w kostkę szynkę, brokuły i tymianek. Smażyć na małym ogniu, mieszając. Doprawić sola i pieprzem. Farsz umieścić w kieszeni indyka, otwór zaszyć bawełnianą nicią.Mięso zrumienić na maśle, przełożyć do brytfanki, wstawić do piekarnika na 180 stopni C, po 20 minutach podlać bulionem. Piec godzinę, owinąć w folię aby pierś nie wystygła. Sos z pieczenia wymieszać ze śmietaną i chwilkę gotować, pierś z indyka usunąć z folii, pokroić w plastry, polać sosem śmietanowym, udekorować ziołami.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...