Pierogi z pieczarkami

19 listopada 2009,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

CIASTO: Mąkę przesiej na stolnicę, zrób dołek, wlej do niego odrobinę wody, dodaj jajko, szczyptę soli, zagnieć ciasto. Następnie dodaj taką ilość wody aby ciasto nie kleiło się do rąk. Ciasto podziel na 2 części, rozwałkuj jedną część, wytnij krążki szklanką. NADZIENIE: 40 dag pieczarek obieramy, drobno kroimy, smażymy z drobno pokrojoną cebulą. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na każdy krążek nakładamy farsz, zawijamy i zgniatamy palcami, gotujemy w osolonej wodzie.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...