Pieczony łosoś w aromatycznym uniesieniu

23 lutego 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 2 osób
Czas przygotowania: 40 min.

Niezbędne składniki:

Łosoś filet, 300 g
Świeża kolendra, 1 szt.
Oliwa z oliwek, 50 ml
Cytryna, 1szt

Przyprawy KAMIS:9 pieczony losos

Pieprz Czarny mielony
Imbir mielony
Czosnek granulowany
Bazylia

Sposób wykonania:
Łososia podzielić na dwa kawałki, posmarować oliwą, przyprawić pieprzem, imbirem, czosnkiem i bazylią. Doprawionego łososia obsmażyć na mocno rozgrzanej patelni. Następnie owinąć świeżymi listkami kolendry, zawinąć w folię do pieczenia i piec 15 min. w temp. 180 st. Podawać z cytryną.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz