Pieczona ryba z warzywami

16 marca 2017, dodał: Małgorzata Kopeć
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

4 filety z morszczuka lub mintaja, przyprawa do ryb, ok. 2 łyżeczek, sól, pieprz do smaku, 6 różyczek kalafiora, 6 różyczek brokuła, 3 marchewki, 1 cebula, 1 pietruszka, 3 łyżki oleju.

Przygotowanie:

Po rozmrożeniu rybę należy posolić, popieprzyć, oprószyć przyprawą do ryb. Marchewkę pokroić w plasterki, pietruszkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach, cebulę pokroić w półplasterki. Kalafior i brokuły podzielić na mniejsze części. Wszystkie warzywa podzielić na 4 części. Na blaszce wyłożyć kawałek folii aluminiowej, a na nią marchew, pietruszkę, cebulę, przykrywamy je rybą. Na wierzch ryby też ułożyć marchew, pietruszkę, cebulkę, kalafior i brokuły. Polać delikatnie olejem i zawinąć. Piec w temp. 180oC przez ok. 1 godz.



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...