Pieczona ryba z warzywami

16 marca 2017, dodał: Małgorzata Kopeć
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

4 filety z morszczuka lub mintaja, przyprawa do ryb, ok. 2 łyżeczek, sól, pieprz do smaku, 6 różyczek kalafiora, 6 różyczek brokuła, 3 marchewki, 1 cebula, 1 pietruszka, 3 łyżki oleju.

Przygotowanie:

Po rozmrożeniu rybę należy posolić, popieprzyć, oprószyć przyprawą do ryb. Marchewkę pokroić w plasterki, pietruszkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach, cebulę pokroić w półplasterki. Kalafior i brokuły podzielić na mniejsze części. Wszystkie warzywa podzielić na 4 części. Na blaszce wyłożyć kawałek folii aluminiowej, a na nią marchew, pietruszkę, cebulę, przykrywamy je rybą. Na wierzch ryby też ułożyć marchew, pietruszkę, cebulkę, kalafior i brokuły. Polać delikatnie olejem i zawinąć. Piec w temp. 180oC przez ok. 1 godz.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.