Pieczarki faszerowane ziemniakami

14 września 2012,
dodał: kantyczka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
10 dużych pieczarek
olej
2 ziemniaki
4 jajka
pęczek szczypiorku
2 łyżki masła
sól
pieprz czarny
natka pietruszki

Przygotowanie:

Jajka i ziemniaki w mundurkach ugotować, ostudzić i obrać. W misce wymieszać
ugniecione widelcem ziemniaki, jajka, miękkie masło, posiekany szczypior, sól i pieprz.
Pieczarki smażyć na dużym ogniu, aż uzyskają złotą skórkę. Po ostygnięciu napełnić kapelusze masą, udekorować natką pietruszki.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...