Pierniczki w czekoladzie

29 listopada 2010, dodał: liani
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

6 jajek
2 szklanki maki
1,5 szklanki cukru
2 lyżki miodu
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia firmy Delecta
10 łyżek mleka
cukier waniliowy
łyżeczka cynamonu,
kopiasta łyżeczka przyprawy do piernika
5 łyżek kakao
250g masła
dżem truskawkowy
Polewa czekoladowa Delecta (ja użyłam 700g bo nie dodaje masła)

Suche składniki połączyć (oprócz cukru). Masło roztopić i wystudzić. Jajka ubić z cukrem. Dodać przesiane suche składniki, masło,miód i mleko. Całość zmiksować i upiec 2 placki. (blacha 40*28) Ja piekę najpierw jeden placek a później drugi i na gorący daje dżem a później przykrywam. Ciasto zostawić na kilka godzin aż się troszkę przesuszy. Pokroić w kostki i oblać polewą. Podałam ilość polewy jaką ja używam ale jeśli ktoś rozpuszcza z masłem to może być mniej.

file1291028496



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz