Penne z cukiną

11 września 2018, dodał: Sfera Group
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 1 średnia cukinia

– 3 łyżki oliwy z oliwek

– ½ pęczka świeżej kolendry

– 3 ząbki czosnku

– 1 paczka makaronu penne (400 g)

– 3 łyżki sosu serowego Tarsmak

– sól, pieprz do smaku

 

Wykonanie:

Cukinię umyć, pokroić w średniej grubości plastry i podsmażyć na oliwie. Doprawić solą, pieprzem, dodać pokrojony w plasterki czosnek oraz posiekaną kolendrę. Całość chwilę poddusić, następnie dodać ugotowany al dente  makaron, sos serowy Tarsmak i wymieszać.

Smacznego!

 

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę,
Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

 

 

file1384254283