Pasztet z królika z pistacjami

10 marca 2010, dodał: Redakcja

Ilość: dla 4-6 osób
Czas przygotowania: 2 godz.

Niezbędne składniki:

600 g mięsa z królika
200 g wątróbek drobiowych
150 g pistacji
1 kajzerka
200 g słoniny
1 cebula
5 jaj

Przyprawy KAMIS:

3-5 Liści laurowych
5 szt. Ziela angielskiego
Przyprawa „Pasztet szlachecki z pieca”

Wątróbkę z cebulą podsmażyć, dodać mięso królika, liście laurowe oraz ziele angielskie. Podlać wodą i dusić około 40 minut. Pod koniec dodać bułkę i wystudzić. Całość zmielić 2-3 razy, dodać jaja, przyprawę Pasztet szlachecki z pieca, pistacje, dokładnie wymieszać. Zamrożoną słoninę pokroić w bardzo cienkie plastry, wyłożyć nimi formę do pasztetu, dodać masę, dokładnie ubić. Piec około 50 minut w temp. 170 st.

5 pasztet z krolika z pistacjami



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Oryginalna elegancja - różowe złoto i kwiatowe motywy na tarczy!
Cena:
390 zł
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Sklep EDorota.pl
Cena:
199 zł
Piękne włosy, skóra i paznokcie
Cena:
99
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Kamienie migdałkowe
Czesc przypadkowo natknelam sie na twoj profil wyszukujac wiadomosci migdalkach. Twoj poczatkowy post...
Sinial - co sądzicie??
ja na pewno kupowałam przez internet, ale nawet nie sprawdzałam, żadnych sklepów takich stacjonarnych....
Sinial - co sądzicie??
ja na pewno kupowałam przez internet, ale nawet nie sprawdzałam, żadnych sklepów takich stacjonarnych....
Diety diety i jeszcze raz diety
Przy każdej diecie trzeba unikać cukru oraz przetworzonej żywności