Pasztet z królika z pistacjami

10 marca 2010, dodał: Redakcja

Ilość: dla 4-6 osób
Czas przygotowania: 2 godz.

Niezbędne składniki:

600 g mięsa z królika
200 g wątróbek drobiowych
150 g pistacji
1 kajzerka
200 g słoniny
1 cebula
5 jaj

Przyprawy KAMIS:

3-5 Liści laurowych
5 szt. Ziela angielskiego
Przyprawa „Pasztet szlachecki z pieca”

Wątróbkę z cebulą podsmażyć, dodać mięso królika, liście laurowe oraz ziele angielskie. Podlać wodą i dusić około 40 minut. Pod koniec dodać bułkę i wystudzić. Całość zmielić 2-3 razy, dodać jaja, przyprawę Pasztet szlachecki z pieca, pistacje, dokładnie wymieszać. Zamrożoną słoninę pokroić w bardzo cienkie plastry, wyłożyć nimi formę do pasztetu, dodać masę, dokładnie ubić. Piec około 50 minut w temp. 170 st.

5 pasztet z krolika z pistacjami



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Sklep EDorota.pl
Cena:
199 zł
Duże rozmairy - sklep EDorota.pl
Cena:
179 zł
Technologia żywej wody "Living Water Technology"
Cena:
390 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Założenie firmy sprzątającej
Szkoda, że linki są tutaj usuwane, bo jak tak czytam te wiadomości, na przykład...
Co na wypadanie włosów?
Dziewczyny, a może któraś z Was poleci jakiś preparat, który wzmocni włosy...
psychodietetyk odchudza
Podobno to jest właśnie pułapka. Wygląda na to, że mamy do czynienia z błędnym...
Dieta sałatkowa?
Tak! To chyba to. To na pewno to :) Myślałam o tym dzisiaj robiąc...