Paprykowe łódeczki

17 maja 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Grillowana papryka z serem kozim

Składniki:
3 papryki
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżka brązowego cukru
1/2 szklanki rozdrobnionego sera koziego
1/2 filiżanki świeżych liści bazylii
sól i świeżo mielony pieprz do smaku
Przygotowanie:
Rozgrzać grill. Pokroić paprykę na duże ćwiartki, oczyścić, pokropić oliwą. Grillować paprykę przez ok. 5 min. na każdej stronie. Wymieszać oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, i brązowy cukier, skropić papryki. Zdjąć z rusztu, posypać mielonym pieprzem, serem kozim, bazylią i solą do smaku.



FORUM - bieżące dyskusje

Wydarzenia w Twoim mieście !
Gdy pracowałam na drugie zmiany, omijały mnie wszystkie wydarzenia. Przez kilka lat pracowałam...
Ploteczki - ogólny Off Topic :D
A to prawda. Zastanawiają mnie te stacje badania jakości powietrza. Dziwne, że w...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
U mnie w pracy połowa choruje, ale na przeziębienie, nie na Stratusa, który...
Związki wyznaniowe - dlaczego powst…
Takie grupy zaspokajają jakieś konkretne potrzeby i to skłania ludzi do przynależności. Dodatkowo wspólne...