Paprykowe łódeczki

17 maja 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Grillowana papryka z serem kozim

Składniki:
3 papryki
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżka brązowego cukru
1/2 szklanki rozdrobnionego sera koziego
1/2 filiżanki świeżych liści bazylii
sól i świeżo mielony pieprz do smaku
Przygotowanie:
Rozgrzać grill. Pokroić paprykę na duże ćwiartki, oczyścić, pokropić oliwą. Grillować paprykę przez ok. 5 min. na każdej stronie. Wymieszać oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, i brązowy cukier, skropić papryki. Zdjąć z rusztu, posypać mielonym pieprzem, serem kozim, bazylią i solą do smaku.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.