Paprykowe łódeczki

17 maja 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Grillowana papryka z serem kozim

Składniki:
3 papryki
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżka brązowego cukru
1/2 szklanki rozdrobnionego sera koziego
1/2 filiżanki świeżych liści bazylii
sól i świeżo mielony pieprz do smaku
Przygotowanie:
Rozgrzać grill. Pokroić paprykę na duże ćwiartki, oczyścić, pokropić oliwą. Grillować paprykę przez ok. 5 min. na każdej stronie. Wymieszać oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, i brązowy cukier, skropić papryki. Zdjąć z rusztu, posypać mielonym pieprzem, serem kozim, bazylią i solą do smaku.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...