Paprykowe łódeczki

17 maja 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Grillowana papryka z serem kozim

Składniki:
3 papryki
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżka brązowego cukru
1/2 szklanki rozdrobnionego sera koziego
1/2 filiżanki świeżych liści bazylii
sól i świeżo mielony pieprz do smaku
Przygotowanie:
Rozgrzać grill. Pokroić paprykę na duże ćwiartki, oczyścić, pokropić oliwą. Grillować paprykę przez ok. 5 min. na każdej stronie. Wymieszać oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, i brązowy cukier, skropić papryki. Zdjąć z rusztu, posypać mielonym pieprzem, serem kozim, bazylią i solą do smaku.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....