Papryka w zalewie

26 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 1 kg papryki czerwonej
  • 0, 35 litra wody
  • 125ml octu 10%
  • 2 dag soli
  • 3 dag cukru
  • listek laurowy
  • czosnek
  • ziele angielskie
  • Wodę, cukier, sól zagotować w dużym garnku. Wrzucać paprykę (kroimy wedle uznania) partiami i gotować 2minuty. Po upływie 2 minut wyciągamy paprykę i przekładamy do słoików. Do pozostałej wody wlać ocet, zagotować i zalać paprykę. Do słoików dodać przyprawy, zakręcić postawić do góry dnem, nie gotować!



    Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

    Dodaj komentarz


    FORUM - bieżące dyskusje

    Fotowoltaika - największy problem r…
    Zespół naukowy z USA, Wielkiej Brytanii i Włoch opracował urządzenie rozwiązujące problem nagrzewających...
    Wczesne truskawki niezdrowe?
    Wczesnowiosenne owoce i warzywa zawierają szeroką gamę szkodliwych dla zdrowia pestycydów. Te sprowadzane...
    W jakiej pozycji spać?
    Spanie w nieodpowiedniej pozycji może prowadzić do dolegliwości bólowych, migren, uczucia zmęczenia. Zdaniem kręgarzy...
    Dyrektywa budynkowa EPBD
    Parlament Europejski przegłosował dyrektywę EPBD. Jej celem jest zwiększenie efektywności energetycznej budynków i eliminacja paliw...