Papryka nadziewana ryżem

10 kwietnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

– 4 duże strąki pomidorowej papryki

– 3/4 szklanki ryżu

– 20 dag mielonego mięsa

– szczypta szafranu

– 2 dymki ze szczypiorem

– 3 łyżki oliwy z oliwek

– 1 łyżka masła

– papryka w proszku

– sól

– pieprz

– puszka kukurydzy

 

 

Ryż ugotować, szczyptę szafranu namoczyć w łyżce mleka, potrzymac chwilkę jak puści kolor, odcisnąć, mleko wlać do ryzu i wymieszać. Dymkę razem ze szczypiorem posiekać, przesmażyć z mielonym mięsem na oliwie zmieszanej z masłem, dodać kukurydzę, wszystko wymieszać z ryżem, przyprawić solą i pieprzem. Paprykę umyć, ściąć czapeczki z ogonkiem, usunąć nasiona, napełnic farszem, przykryć nakryciem i ułożyć na natłuszczonej blasze, piec około 30 minut w temperaturze 190 stopni C.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz