Paluchy rybne

24 maja 2011, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI: 60 dag filetów z mintaja, łyżka masła, 3 łyżki mąki, 3/4 szkl. śmietany 12%, jajko, bułka tarta, olej, sól, pieprz.

Filety zmielić. Masło rozpuścić, dodać mąkę, zrobić jasną zasmażkę. Zdjąć z ognia, wlać trochę śmietany, dobrze wymieszać, wlać resztę śmietany, mieszając, mocno podgrzać na małym ogniu (ale nie gotować!). Ostudzić. Wymieszać z rybą, doprawić i wyrobić. Białko ubić, dodać żółtko, zmieszać z masą. Formować paluchy, obtoczyć w bułce tartej, usmażyć.

file1306254005



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz