Pałeczki w miodowo-musztardowej marynacie | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Pałeczki w miodowo-musztardowej marynacie

13 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

8 pałek kurczaka
2  łyżki płynnego miodu
4 łyżki oleju
2 łyżki musztardy z ziarenkami gorczycy np Dijon
sól, pieprz

Podudzia umyć i osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Miód wymieszać z musztardą, olejem. Marynata natrzeć mięso i odstawić na godzinę. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć pałki obok siebie, grubo nasmarować marynatą. Piec około 40 minut w temp. 180 stopni C. Można do marynaty dodać tez sos sojowy i zmiażdżony ząbek czosnku.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...