Pałeczki w miodowo-musztardowej marynacie

13 grudnia 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

8 pałek kurczaka
2  łyżki płynnego miodu
4 łyżki oleju
2 łyżki musztardy z ziarenkami gorczycy np Dijon
sól, pieprz

Podudzia umyć i osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Miód wymieszać z musztardą, olejem. Marynata natrzeć mięso i odstawić na godzinę. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć pałki obok siebie, grubo nasmarować marynatą. Piec około 40 minut w temp. 180 stopni C. Można do marynaty dodać tez sos sojowy i zmiażdżony ząbek czosnku.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...