Paella z kurczaka

30 października 2013, dodał: Anuka
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 6 pałeczek kurczaka
– 30 dag boczku
– 30 dag ryżu
– 2 cebule
– po 1 żółtej, czerwonej, zielonej papryce
– szklanka groszku zielonego
– litr bulionu z kurczaka
– 3 ząbki czosnku
– 8 łyżek oliwy
– łyżeczka ostrej papryki w proszku
– szczypta szafranu
– sól, pieprz

Paprykę, cebulę, czosnek obrać, pokroić. Kurczaka podsmażyć na patelni na oleju, dodać warzywa i przyprawy. Do pałeczek wsypać ryż, przyprawy, zalać bulionem. Gotować aż ryż wchłonie cały bulion. Do dania na sam koniec dodać groszek. Boczek podsmażyć pokrojony w cienkie słupki, obłożyć nim paellę.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.