Paella z kurczaka | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Paella z kurczaka

30 października 2013, dodał: Anuka
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 6 pałeczek kurczaka
– 30 dag boczku
– 30 dag ryżu
– 2 cebule
– po 1 żółtej, czerwonej, zielonej papryce
– szklanka groszku zielonego
– litr bulionu z kurczaka
– 3 ząbki czosnku
– 8 łyżek oliwy
– łyżeczka ostrej papryki w proszku
– szczypta szafranu
– sól, pieprz

Paprykę, cebulę, czosnek obrać, pokroić. Kurczaka podsmażyć na patelni na oleju, dodać warzywa i przyprawy. Do pałeczek wsypać ryż, przyprawy, zalać bulionem. Gotować aż ryż wchłonie cały bulion. Do dania na sam koniec dodać groszek. Boczek podsmażyć pokrojony w cienkie słupki, obłożyć nim paellę.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Złomowanie auta
Dziś jest takie zapotrzebowanie na tanie auta że warto je sprzedać całe, np. dla początkującego...
tworzymy opowiadanie - zabawa
.....ale ona natychmiast zaczęła szukać sobie kolejnego męża. ..
Parkiet - trudny wybór
A nie lepsze drewno bez lakieru...?
Oryginalne produkty z Anglii
Poza tym za daleki transport też się płaci wyższą cenę produktów....