Pączki mięsne z ananasem

15 czerwca 2012, dodał: Marta Dąbrowska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
2 jajka
2 bułki
2 cebule
4 łyżeczki soli
2 szczypty pieprzu
2 łyżeczki ketchupu
16 plastrów ananasa

Mięso mielone dokładnie zagnieść z jajkami i namoczonymi w wodzie bułkami. Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę i dodać do masy mięsnej. Przyprawić solą, pieprzem i ketchupem.

Plastry ananasa dokładnie osączyć na sicie i osuszyć papierowym ręcznikiem. Każdy plaster ananasa tak obłożyć masą mięsną, aby widać było jego zewnętrzny brzeg.

Mięsne pączki ułożyć na wyłożonym folią aluminiową ruszcie grilla. Posmarować je olejem i piec z każdej strony ok. 8 minut.

file1339776508



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz