Ostra pasta z ciecierzycy | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Ostra pasta z ciecierzycy

16 marca 2014, dodał: NaWidelcu
Artykuł zewnętrzny

 Składniki:

100 g ciecierzyca
 szt suszony pomidor
4 łyżeczka słodka papryka
zioła prowansalskie
6 łyżek oliwa
2łyżeczka papryka ostra mielonSkładniki:
  • 100 g ciecierzyca
  • 2 szt suszony pomidor
  • 4 łyżeczka słodka papryka
  • zioła prowansalskie
  • 6 łyżek oliwa
  • 2 łyżeczka papryka ostra mielona

Soczewicę zalewamy wodę i trzymamy przez 1 noc. Następnie przepłukujemy i w nowej wodzie gotujemy przez godzinę Władamy soczewicę do blendera, dodajemy paprykę słodką i ostrą, zioła, pomidory, polewamy oliwą z pomidorów. Miksujemy. Przekładamy do słoika, podajemy z tostami.

Źródło: gotujzgulgotkiem.blogspot.com

file1394948277



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz