Pikantne pikle po chińsku – ogórki w occie

3 czerwca 2018,
dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

Bardzo pikantne!

 

*2,5 kg ogórków
*4 łyżki soli
*2 główki czosnku
*1 łyżka ostrej papryki mielonej lub chili

Zalewa:
*1,5 szkl octu
*8 łyżek oleju
*1 szkl cukru

Ogórki wyszorować, nie obierać, pokroić w słupki. Zasypać solą i odstawić na 6 godz. Następnie odlać wodę i zasypać papryką i dwoma główkami czosnku drobno posiekanego. Z podanych składników przygotować zalewę,  zalać ogórki i odstawić na 12 godz.Przełożyć do słoików. Nie gotować!!

file1377242659



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...