Pikantne pikle po chińsku – ogórki w occie

3 czerwca 2018, dodał: airad1

Bardzo pikantne!

 

*2,5 kg ogórków
*4 łyżki soli
*2 główki czosnku
*1 łyżka ostrej papryki mielonej lub chili

Zalewa:
*1,5 szkl octu
*8 łyżek oleju
*1 szkl cukru

Ogórki wyszorować, nie obierać, pokroić w słupki. Zasypać solą i odstawić na 6 godz. Następnie odlać wodę i zasypać papryką i dwoma główkami czosnku drobno posiekanego. Z podanych składników przygotować zalewę,  zalać ogórki i odstawić na 12 godz.Przełożyć do słoików. Nie gotować!!

file1377242659



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Technologia żywej wody "Living Water Technology"
Cena:
390 zł
Wygodne i lekkie zakupy!
Cena:
349 zł
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Duże rozmairy - sklep EDorota.pl
Cena:
179 zł
Sklep EDorota.pl
Cena:
199 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Najskuteczniejszy zabieg na celluli…
Zastanawiam się nad zabiegiem liposukcji ultradźwiękowej, robiłyście ją kiedyś? Jakie macie doświadczenia? Jeśli możecie...
Mieszkanie - kupno czy zamiana, ryn…
Mnie także zależało na tym, aby zamieszkać blisko miasta, ale wybrałam trochę inną lokalizację....
Co na migrenę?
Ja polecam tylko gardan, jedyne co mnie ratuje przy miesiączkach czy migrenach....
Probiotyki
Ja od siebie mogę polecić kropelki, nawet profilkatycznie. U mnie jelitówek w domu...