Pikantne pikle po chińsku – ogórki w occie

3 czerwca 2018, dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

Bardzo pikantne!

 

*2,5 kg ogórków
*4 łyżki soli
*2 główki czosnku
*1 łyżka ostrej papryki mielonej lub chili

Zalewa:
*1,5 szkl octu
*8 łyżek oleju
*1 szkl cukru

Ogórki wyszorować, nie obierać, pokroić w słupki. Zasypać solą i odstawić na 6 godz. Następnie odlać wodę i zasypać papryką i dwoma główkami czosnku drobno posiekanego. Z podanych składników przygotować zalewę,  zalać ogórki i odstawić na 12 godz.Przełożyć do słoików. Nie gotować!!

file1377242659



FORUM - bieżące dyskusje

Związek typu LAT
Głupota - to choćby podwójne koszty mieszkania, kiedy można byłoby jedno wynająć...
Koszulki męskie
Ja lubię koszulki z zabawnymi hasłami i tylko takie kupuję chłopakowi na prezent.
jak obliczyć termin porodu?
Dziecko i tak ma swoje zdanie na temat tego, kiedy wyjść na świat:)
Szkoła aktorska
Ilu aktorów robi karierę tak naprawdę? Jeden z roku danej szkoły? A reszta...