Pikantne pikle po chińsku – ogórki w occie

3 czerwca 2018,
dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

Bardzo pikantne!

 

*2,5 kg ogórków
*4 łyżki soli
*2 główki czosnku
*1 łyżka ostrej papryki mielonej lub chili

Zalewa:
*1,5 szkl octu
*8 łyżek oleju
*1 szkl cukru

Ogórki wyszorować, nie obierać, pokroić w słupki. Zasypać solą i odstawić na 6 godz. Następnie odlać wodę i zasypać papryką i dwoma główkami czosnku drobno posiekanego. Z podanych składników przygotować zalewę,  zalać ogórki i odstawić na 12 godz.Przełożyć do słoików. Nie gotować!!

file1377242659



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....