URODA I ZDROWIE

Pikantne pikle po chińsku – ogórki w occie

3 czerwca 2018, dodał: airad1

Bardzo pikantne!

 

*2,5 kg ogórków
*4 łyżki soli
*2 główki czosnku
*1 łyżka ostrej papryki mielonej lub chili

Zalewa:
*1,5 szkl octu
*8 łyżek oleju
*1 szkl cukru

Ogórki wyszorować, nie obierać, pokroić w słupki. Zasypać solą i odstawić na 6 godz. Następnie odlać wodę i zasypać papryką i dwoma główkami czosnku drobno posiekanego. Z podanych składników przygotować zalewę,  zalać ogórki i odstawić na 12 godz.Przełożyć do słoików. Nie gotować!!

file1377242659

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Koronawirus - Wasze historie, ostrz…
Ja się obawiam, że ten wirus stanie się nową, mniej przyjazną wersją grypy. Będzie...
Koronawirus - Wasze historie, ostrz…
Strasznie wolno to będzie szło, szczepienia będą trwać do wakacji, a już coraz...
Jaki żel intymny
Ja polecam nasz polski - Iintimate Care z aloesem i kwasem mlekowym - przetestowałam...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
A co z osobami, ktory pójdą na szczepienie, ale akurat będą miały bezobjawowe zakażenie...?...