Ogniste szaszłyki mięsno-warzywne | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Ogniste szaszłyki mięsno-warzywne

6 sierpnia 2014, dodał: Sfera Group
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 300g mięsa wieprzowego (łopatka, karczek)
  • 3 średnie cebule
  • 2 świeże papryki
  • 10 średnich pieczarek
  • 150 g boczku wędzonego
  • 1/4 szklanki oleju
  • 3-4 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki Sosu piri-piri marki Tarsmak
  • majeranek
  • czosnek granulowany do smaku

Wykonanie:

Mięso, boczek i paprykę pokroić na kawałki, cebulę na ósemki, a pieczarki pozostawić w całości. Wszystkie składniki nadziać na przemian na szpatułki. Z oleju, sosu sojowego, Sosu piri-piri marki Tarsmak i przypraw zrobić zawiesinę, dokładnie wysmarować nią szaszłyki, a następnie odstawić do lodówki na minimum dwie godziny. Piec na grillu ok. 20 minut, co jakiś czas obracając.


file1407365396



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...