Roladki w galarecie i pomarańczach

30 maja 2010, dodał: Bogumiła
Artykuł zewnętrzny

O ile tym co znajduje się na ruszcie zajmuje się mój ukochany, o tyle ja dbam o przystawki. Dlatego moje najbardziej popisowe danie prezentuje poniżej, są to roladki z szynki konserwowej, w galarecie z pomarańczami.
Aby je przygotować potrzeba:

20plastrów szynki konserwowej

  • 1 por
  • 2 jajka
  • 2 łyż. majonezu
  • 1 kostka rosołowa
  • 2 szkl. wody
  • łyżeczka masła
  • 4 łyż. żelatyny
  • natka pietruszki (może być suszona)
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

1.   Pieczarki ścieramy na tarce i smażymy na łyżeczce masła, czekamy aż woda odparuje, pora kroimy w pół paseczki i wrzucamy do pieczarek. Dusimy do miękkości.Studzimy

2.   Jajka gotujemy na twardo, obieramy i drobno siekamy, dodajemy do pieczarek i pora. Dodajemy sól, pieprz,majonez i pokrojoną natkę pietruszki lub jej susz w niewielkiej ilości.

3.   Przygotowane nadzienie nakładamy na plastry szynki, zwijamy dość ciasno, układamy na półmisku.

4.   Do garnka wlewamy wodę, doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy kostkę rosołową, zdejmujemy z ognia, wsypujemy żelatynę, mieszamy do rozpuszczenia. Stygnącą galaretką zalewamy nasze roladki.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...