Naturalny przecier pomidorowy Cirio Passata Rustica

Avatar photo
13 lutego 2017,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

W ramach naszej Wielkiej Akcji Testowania mieliśmy okazję testować produkty włoskiej marki CIRIO wraz z blogerkami kulinarnymi. Jesteśmy ciekawi ich opinii, ale też potraw, które udało im się przygotować z zastosowaniem pomidorowych specjałów.

 

W weekend miałam okazję przetestować przecier pomidorowy CIRIO Passata Rustica. 

Pierwsze co mnie pozytywnie zaskoczyło to skład przecieru : pomidory i regulator kwasowości ( kwas cytrynowy). Tylko dwa składniki, bez zbędnych dodatków i polepszaczy smaku. Po prostu przecier naturalny.

Wartość średnia na 100 g produktu

Wartość energetyczna 135 kJ / 32 kcal
Tłuszcz 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany 5,3 g
w tym cukry 4,2 g
Błonnik 1,7 g
Białko 1,1 g
Sól 0,02 g

* tabela ze strony www.Cirio1856.pl

Na początek postanowiłam przygotować zupę pomidorową, przepis tutaj.  Jeszcze nigdy przygotowanie pomidorówki nie było tak przyjemne. Zwykle do zupy wykorzystywałam całe pomidory, które najpierw trzeba sparzyć, pokroić, dusić i rozdrabniać, a z przecierem wszystko jest o wiele prostsze i szybsze. Tym bardziej, że mamy do czynienia z naturalnym sosem z rozdrobnionych pomidorów.
Konsystencja przecieru jest gęsta a smak wyrazisty. Po ugotowaniu zupa nie jest blada, ale ma intensywny czerwony kolor. Passata Rustica jest dużo lepsza niż siekane pomidory, które nie zawsze dają zupie,  czy innemu daniu piękny kolor i smak.
Passata Rustica świetnie sprawdzi się do przygotowania dań, które nie wymagają długiego czasu gotowania, jednocześnie zachowując smak świeżych pomidorów. Idealna do dań z makaronem, mięsem czy pizzy. Co może być lepsze od przecieru z pomidorów leżakujących pod włoskim słońcem. Szczerze polecam. A ja już rozmyślam nad innym daniem z użyciem przecieru Cirio. Teraz będzie to mój nr 1 jeśli chodzi o przeciery. A próbowałam ich już trochę.

Testowała:edytkagotuje.blogspot.com

 

zobacz również:

  1. Klub Blogera
  2. Nasze Konkursy
  3. Testy Blogerek
  4. Baza Blogerek

 

 

 

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

jaki nastrój macie dziś...?
Oj, ból głowy potrafi uprzykrzyć dzień. Coś o tym wiem, niestety.
Black Friday
Fakt, można trafić świetne okazje przy likwidacji. Jak tam dziewczyny, skorzystałyście na tegorocznym Black Friday?
Wędkowanie
To rzeczywiście może być trudne, choć podobno ta "cisza" natury ma relaksujące działanie.
Pochwalcie się ostatnimi zakupami :…
Brzmi jak coś milutkiego i ciepłego. Jaki kolorek tego zestawu?

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.